www.manaviko-online.gr

Τα μανταρίνια »Κλημεντίνες» εντοπίστηκαν στην Αλγερία από τον μοναχό Clement Rodier από όπου πήραν και το όνομά τους. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β και C καθώς και σε κάλιο. Ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει τη δραστηριότητα της πέψης, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ.

untitled

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ

1 κούπα λευκή ζάχαρη

1 κούπα αμυγδαλόψυχα αλεσμένη

5 κλημεντίνες χωρίς κουκούτσια

6 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας λικέρ λεμόνι

1/2 κουτάλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

 

Βάζουμε τις κλημεντίνες σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε  τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες μέχι να μαλακώσουν. Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν  και να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μούλτι με την φλούδα τους μέχρι να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ λεμόνι, τη κανέλλα αι το εκχύλισμα βανίλιας. Τέλος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες κλημεντίνες και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτηρωμένη φόρμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε για μία ώρα. Δεν ξεφορμάρουμε το κεϊκ μόλις το βγάλουμε γιατί θα σπάσει. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Leave a Comment

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 15:00 / Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Χαιδάρι, Κολωνός